beckaf

Direktlänk till inlägg 3 juli 2014

Människan är inte där hennes skor står, utan där hennes drömmar är

Av beckaf - 3 juli 2014 19:17

Idag kom detta med posten!

Så ofantligt stolt jag blev när jag öppnade och läste. Nu är även examen avlagd på papper - och nu kommer belöningen. Ett fint jobb på Socialtjänsten i Sundsvall inom missbruksvården, det jag älskar att jobba med.


   


Jag älskar att jobba med utsatta människor, det är sån jag är och alltid har vart. Mitt hjärta har alltid brunnit lite extra för dom som har det svårt i samhället och det känns alltid bra vid dagens slut, att veta att man har gjort både insatser och skillnader i folks liv. Ibland går det inte och det är alltid lika jobbigt, men man vet trots allt att det finns dem som tar min utsräckta hand och förändrar sitt liv. Att jobba med svårt utsatta människor, det förändrar en. Det har gjort mig mer ödmjuk inför livet och dess val av väg.


Det finns alltid en baksida på medaljen och det är att jobba emot narkotika och alkohol, det sistnämda är lagligt som summan av kardemumman. Jag jobbar i motvind, oftast. Men, JAG gör skillnad, både i människor liv och i samhället. Det är en ganska häftig känsla :) Känslan av att jobba nära poliser, kriminalvårdare, Psykiatrin - trots att det alltid är ett pågående krig - den är obeskrivlig.


Just därför skulle jag aldrig trivas att jobba på en fabrik, eller i en affär. Jag skulle aldrig ha möjligheten att förändra människors liv då, bakom en disk eller maskin. Det skulle driva mig till vansinne att stå bakom en disk och sälja samma saker dag in, dag ut, samma människor, samma rutiner - självutvecklingen känns lite lätt låg. Nej jag är ämnad för lite större utmaningar än så!


Jag ångrar mig inte en sekund att jag pluggade vidare. Idag står du och trampar på samma fläck om du inte vidareutbildar dig, tyvärr så ser samhället ut så idag. Så för oss som nu avlagt en yrkesexamen - nu ska vi njuta av frukten av ett tjusigt jobb och en fin höjdar lön ;)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av beckaf - 1 november 2014 19:58

Har bestämt att lägga ner bloggen här på bloggplatsen. Eller ja, lägga den på is iaf :) Jag har startat en ny och kommer att kombinera mitt liv där, allt som händer plus all träning. In och besök - http://beckafle.blogg.se    Puss ...

Av beckaf - 1 november 2014 15:17


Mina favoriter bland alla mina skor!        

Av beckaf - 29 oktober 2014 10:12


Retro i regnet i mammas Adidas-dress från 70-talet! Love it :) #feelingrelaxed #onlygoodthingscoming #readyforanything ...

Av beckaf - 29 oktober 2014 08:47


När jag kom hem från jobbet i går så stod dessa här till mig från hjärtat! Först ledde han mig in till köket med förbunda ögonen, när jag öppnade ögonen stod dessa underbara rosor där! Min fina fästman! Jag älskar dig :) ...

Av beckaf - 26 oktober 2014 21:00


En tidig julklapp till mig själv ;) Michael Kors - Jet Set Saffiano i läder     ...

Rebecka

    

     

Ett tysk/svenskt sommarbarn, född och uppvuxen i Stockholm. En äkta livsnjutare som sedan några år tillbaka bor i Hälsingland, ute på landet i sitt drömhus med sin älskade sambo.

 

En pangbrud med båda fötterna inom Försvarsmakten med insatskompetens och en kärlek för tunga vapen och långa övningar i oåtkomlig mark.

 

Träning är min livsstil och jag befinner mig 24/7 på gymmet i stenhård träning, samt i form av militärträning.

 

Jag är utbildad Behandlingspedagog med inrikting mot KBT och jobbar inom missbruksvården. Annars hittas jag lättast i min vackra trädgård, eller i min blåa Dodge i cowboyhatt och boots.

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards